11-12 Panini Preferred Basketball

čo nové je v kartičkárskom svete / what's new in card's world

11-12 Panini Preferred Basketball

Poslaťod forsbitch » Str Jan 18, 2012 3:29 am

a tady ochutnavka z high-end produkce

With the NBA returning, so too are the cards. 2011 Panini Preferred Basketball is a high-end, all-hits release that kicks off the abbreviated 2011-12 NBA season. Every four-card box comes with three autographs and one book card that has either six or eight memorabilia swatches. Print runs for individual autograph cards are low, with none having more than 99 copies. Collectors may recognize some of the designs, as they're heavily influenced by older sets, including triangular die-cut Panini's Choice modeled after Pacific Cramer's Choice cards. The set also uses designs influenced by Crown Royale Silhouettes and Donruss Signatures. Other highlights in 2011 Panini Preferred include tons of one-of-one autographs, the first cards of Chris Paul in a Clippers uniform and a smattering of autographs from retired stars. Basketball card collectors can expect to pay around $200 for a four-card box of 2011 Panini Preferred Basketball.

Estimated Release Date: 2/2012
Product Configuration: Four cards per box

Box Break:
Three Autographs
One Book Card
4 Total Cards

Product Highlights:
All cards in the release are hits.
Every box comes with three autographs and one six- or eight-swatch book card.
All autographs numbered to 99 or less.
Ten retired stars featured on die-cut Crown Royale Autographs checklist.
Set features first autographed cards of Chris Paul in a Los Angeles Clippers uniform.
Includes designs from three sets: Panini's Choice, which mirrors the triangular die-cut design of old Pacific Cramer's Choice inserts, Crown Royale Silhouettes and Donruss Signatures[/b].
Nearly 300 one-of-one autographs spread across the print run.

Obrázok Obrázok
Obrázok Obrázok
Obrázok Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok užívateľa
forsbitch
Semi-Pro

Re: 11-12 Panini Preferred Basketball

Poslaťod eazyi » Str Jan 18, 2012 3:45 am

Cramer si pamatam z hokeja, ked som este zbieral aj ten, a to co vidim sa mi pozdava. No a tie vyrezavane patchovky, to bude lakadlo! Rovnako ako i tie booklety.

NAZIVO:
Obrázok
Zbieram Kirilla Kaprizova
Bývalý zberateľ basketbalistu Larryho Hughesa (ešte ostalo mnoho jeho aj iných basketbalových kariet, kto má záujem kontaktujte ma). Hokejový tradelist sa pomaličky bude rozrastať tiež :)
https://eazyi.rajce.idnes.cz/
Obrázok užívateľa
eazyi
All-Star

Poslaťod ELAGO » Str Jan 18, 2012 10:34 am

No niečo neuveriteľné, fantastické. Najviac sa mi páčia Cramer's Choice, škoda, že sa k nim Panini nevrátili aj pri hokejových kartách.
Obrázok užívateľa
ELAGO
All-Star

Poslaťod Dee91 » Štv Jan 19, 2012 2:48 pm

Ten booklet lakers je paradne, rád by som nieco také videl v podani Seattle Sonics :P
Detroit Red Wings
Young Guns 28 / 58
Dee91
All-Star

Poslaťod forsbitch » Str Feb 08, 2012 12:34 pm

pridam jeste nekolik obrazku. to bude sakra checklist!
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok
Obrázok užívateľa
forsbitch
Semi-Pro

Poslaťod Vasil » Str Feb 08, 2012 3:01 pm

No...ty legendy jsou boží. Sice má Rodman podpis jak 4letý děcko, ale karty parádní. Parádní!
Obrázok užívateľa
Vasil
All-Star

Poslaťod ELAGO » Str Feb 08, 2012 6:43 pm

Veru hej, čo meno, to legenda. Paráda, na týchto hráčoch som vyrastal.
Obrázok užívateľa
ELAGO
All-Star

Poslaťod eazyi » Sob Feb 11, 2012 12:59 am

Preto ich tam i pchaju, lebo i ked su to uz davno skonceni hraci, maju svojich fanusikov a zberatelov. To je sice i pekne, no som znechuteny z toho, ze nedaju mnohych sucasnych hracov na karty vobec. O to ironickejsie, ze ked prichadzali do basketbalovych kariet, tak ich heslom bolo "priblizit hobby opat beznym deckam, spravit ho masovejsie a pristupnejsie". A napluju do ksichtu cloveku, ktory zbiera "bezneho, radoveho" hraca a nezalezi mu na tom, ci mu vyjdu vycackane patch karty, lebo je fanusikom a oceni i Kendricka Perkinsa rovnako ako Derricka Rosea. Prepacte za tie slova, no je to moje pravo, ked ti chumaji nevydaju mojmu hracovi zase ziadnu kartu, a mne tak bude chybat na karte uz nielen za Bobcats, ale i za Magic. Takze karty pekne, no ocenil by som, keby prestali sedlat vtaka fanusikom hviezd a legiend a dali nieco i skutocnym fanusikom basketbalu, lebo kto rozmysla vie, ze basketbal a nba nie su len hviezdy, ale i nosici vody.
Bývalý zberateľ basketbalistu Larryho Hughesa (ešte ostalo mnoho jeho aj iných basketbalových kariet, kto má záujem kontaktujte ma). Hokejový tradelist sa pomaličky bude rozrastať tiež :)
Obrázok užívateľa
eazyi
All-Star

Poslaťod ELAGO » Sob Feb 11, 2012 10:28 am

Čo píšeš, je všetko pravda, a súhlasím s tým. Aj na súčasných NHL kartách sa mi nepáči, že miešajú terajšie hviezdy s tými staršími. A tzv. nosiči vody sú pravdepodobne iba v sérii O-pee-chee. A nech si hocikto hocičo hovorí, O-pee-chee stoja tak za veľké h...o, kvalita toaletného papiera. No ale nie o tom som chcel. Na margo tých "nosičov vody". Nie je správne, aby im vôbec nevychádzali karty. Podľa mňa každý hráč má právo na kartu, hoci by odohral len pár minút. No zasa treba uznať, že trh si žiada tie naj hviezdy, a málokto zbiera tých spomínaných nosičov vody.
Obrázok užívateľa
ELAGO
All-Star

Poslaťod eazyi » Sob Feb 11, 2012 2:47 pm

tak ako vravis, kazdy hrac by mal mat aspon nejaku tu kartu, nielen kvoli tym zberatelom, co zbieraju tychto "druhoradych" hracov, no i kvoli zberatelom timov. Nevravim, ze maju tychto hracov dat do drahych produktov, lebo tam clovek plati za to, aby mal sancu vytiahnut podpisovku Kobeho ci Duranta, no urcite nie je nicim ospravedlnitelne ak ich nezmestia do serii kategorie 1-2 dolare za balicek. Ako tie hokejove opc, ako pises, su na lacnom papieri, jednoduchy dizajn, no to je v poriadku. Ved ked som zacinal ako decko, prave take karty som si mohol dovolit, a vdaka nim som si upevnil vztah k basketbalu a zberatelstvu. A vdaka tomu, ze tam dali v dvoch seriach, ktore za rok vysli z kazdeho timu 10-12 hracov, som poznal cele supisky nba timov, a naucilo ma to si vsimat i pracu hracov, bez ktorych by hviezdy nemohli zabavat fanusikov. Hraci, ktori im prihraju v spravnom okamihu, vybojuju utocny doskok, ked hviezda minie, udrzia tim nad vodou...
Hokej nezbieram, takze tam to posudia ini, no v baskete uz mnohokrat nedaju ani 6 hracov z timu do zakladneho setu, pritom na zapas je na supiske 12 hracov, v kadri na sezonu i viac. Frustruje ma to. Je mi luto najma dnesnych zacinajucich zberatelov, lebo to na com sme my vyrastali bol zlaty vek basketbalovych kariet, a trh v dnesnej dobe to odzrkadluje. Paralelky z tych cias s limitom 100, 200 kusov odpalkuju cenou dnesne limity do 10! A ked sa na ne clovek pozrie, je to pastva pre oci. Az to nedokazem pochopit, ze ak vtedy mohli spravit take karty s takymi efektami a detailami, ako je mozne, ze 12-14 rokov potom to nielen nikam neposunuli, ale dnesne karty vyznievaju zalostne.
To som ale uz odbocil, no vlastne ani nie, lebo tieto preferred su toho prikladom. Namiesto toho, aby prisli s niecim novym, opakuju tie choice awards. Ved nech ich tam daju, pamatnici sa potesia, zaspominaju, no to sa nehanbia nic nove nevymysliet?
Obrázok užívateľa
eazyi
All-Star

Poslaťod eazyi » Str Mar 07, 2012 2:18 pm

Obrázok užívateľa
eazyi
All-Star

Poslaťod Dee91 » Str Mar 07, 2012 2:55 pm

Super produkt, som zvedavy ci Kemp dostane na nejaku kartu ci nie
Detroit Red Wings
Young Guns 28 / 58
Dee91
All-Star

Poslaťod Dee91 » Sob Mar 10, 2012 9:58 pm

http://www.sportscardradio.com/index.php/product-previews-a-reviews/1153-2011-12-panini-preferred-basketball-checklist

Nasiel som checklist.

Uz asi teraz zacnet sporit, brat uver , vsetko mozne na kartu :

Multi-Swatch Booklet: "All-Star" 3 Detlef Schrempf - Gary Payton - Kevin Durant - Rashard Lewis - Ray Allen - Shawn Kemp - Xavier McDaniel :confused00541 :confused00541 :confused00541 must have :bang1 :loco1
Detroit Red Wings
Young Guns 28 / 58
Dee91
All-Star

Poslaťod Vasil » Sob Mar 10, 2012 11:21 pm

Dee91 píše:Multi-Swatch Booklet: "All-Star" 3 Detlef Schrempf - Gary Payton - Kevin Durant - Rashard Lewis - Ray Allen - Shawn Kemp - Xavier McDaniel

Jenom škoda, že nebudou všechny fotky a memorabilie ve stejných barvách. Sonics měnili v průběhu let logo a tak ne?
Obrázok užívateľa
Vasil
All-Star

Poslaťod eazyi » Ned Mar 11, 2012 1:01 am

Praveze to by mohlo byt zaujimave, taky prehlad historie klubu, ved skoro vsetky kluby v nba menili loga/farby, az na Celtics /i ked aj ti menili mierne logo i farby v nom/. Hoci je pravda, ze najma fotky by mohli byt farebne, nechapem, preco tam davaju legendy na ciernobielych fotkach, akokeby nenasli farebne z tych cias.

No a klasicka choroba Panini sa prejavila opat, nesklamali a dali milion paralelnych verzii, ktore sa opat nijako zvlast od seba nebudu lisit a to cislovanie, ach jaj. :confused00241
Do 100-ky, vlastne do 74-ky sa im zmestilo az 6 roznych print runov, uzasne!!! :loco1

Parallel Cards:
Red - Serial #/74
Blue - Serial #/50
Silver - Serial #/25
Gold - Serial #/10
Emerald - Serial #/5
Black - Serial #1/1
Obrázok užívateľa
eazyi
All-Star

Ďalší

Späť na Novinky vo svete kariet / News in world of cards

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia

TOPlist