A ještě jeden postřeh ze včerejšího zápasu
Guardiolovo střídání je u Culés kritizováno už dlouho, ale zatím z toho nebyl letos žádný větší problém, ale včera to Pep zazdil. To že šel Villa dolu sem chápal, David má totiž tři fáze hry:
1. hraje strašně, ztrácí míče, brzdí akce, střílí z nesmyslných pozic, není moc aktivní
2. hraje fázi 1, když z ničeho nic se rozeběhne do ulice a dostane míč do neuvěřitelné tutovky, kterou s milimetrovou přesností narve do golmana, nebo vystřelí na parkoviště za Nou Campem
3. hraje fázi 1, pak příjde 2. a dá góla = to je fáze 3
Prostě David Villa není můj největší oblíbenec a jsem toho názoru, že kdyby Pep po svém příchodu nezastavil růst Bojana, tak nyní hraje v útoku on a útočné trio by bylo mnohem nebezpečnější a sehranější než nyní.
Zpět k včerejšímu střídání, když šel Villa dolu tajně jsem doufal že bude Bojan, ale na hřiště šel Keita, který je oblíbenec Guardioly, je to hráč, který bojuje, nic nezkazí, ale ani nic nevymyslí a do systému Barcy to stejně jako Villy neni to pravý ořechový. Navíc za stavu 1-0, kdy jsme měli na to přidat poslat místo útočníka na plac záložníka co je častěji v zadu než ve předu, je podle mě přechod na hru beton = stači nám 1-0
Navíc šel Keita na Iniestovo místo, který byl do tý doby celkem v poho, jenže po odchodu Villy šel na křídlo, kde byl k ničemu a neviděl jsem ho tam u pořádně akce. Takže šel docela logicky dolu, jenže proč místo ofenzivního záložníka šel na hřiště křídelní bek, to sem nepochopil už vůbec
ve chvíli, kdy měl přijít závěrečný nápor a někdo do útoku (Bojan), tak opět přišel hráč spíš víc dozadu, než někdo kdo udělá průvan ve předu. Prostě včera za toto má u mě Pep obrovský palec dolu