Ahojte,
ja tu uz v podstate od septembra zahlcujem forum svojimy prispevkami...
Volam sa Marian a som z Trebišova... pracujem v Michalovciach v špedičnej firme...niektorych som uz spoznal na burzach vo Zvolene a aj Košiciach a aj oni mna
.
Ku kartam som sa dostal asi ako vsetci v mojom veku narodený v 80tych rokoch...
Na prvý balíček si nespominam ale viem ze som sa kvalitne namotal a drzalo ma to asi 2-3 roky este na zakladnej skole kde som v triede bol jediny vasnivy zberatel... kde sa mi este aj ostatny spoluziaci smiali ze zbieram karty...
Burzy sme vtedy mali skoro kazdy den... ked sa to menilo kde sa dalo a tie sutaze a challenge o karty och joj...ja som sa ale snazil mat karty v co najlepsom stave aby neboli rohy obite zohnute a inak poskodene a hned som ich daval do folii... zjavne asi nejaka porucha to bude...
Najviac ma ale uchvatila jedna seria s krásnym dizajnom a to Spx 96/97...ale k SPxkám sa vratim za chvilu... tiez som cital clanok o kartach ze to je velmi dobra investicia kedze cena kariet len porastie...ale akych kariet to uz tam nepisali...a tiez si pametam na karty - tie legendarne Parkhustky kde v "mienkotvornom" časopise Žralok prebiehala sutaz ze treba poslat 5 obalov z karticiek a mozem vyhrat... poslal som ich asi 5x a dokonca som aj vyhral nejaku knihu o oceanoch a vlajocku HC Kosice ktorych som bol uz vtedy fanusikom.... Ale co cert nechcel napisali mi ze tu knihu nemaju a mozem si vybrat knihu o skupine Rolling Stones alebo Jaromir Jagr... nemusim hovorit co som si vybral.
A teraz este k tym SPxkam - v tom casopise bol dokonca aj taky starodavny cennik kariet... a tam som videl v akych pomeroch vychadzaju jednotlive karty... a pri SPX bol Wayne Gretzky GS s podpisom tusim 1:1273 balickov...
A tak raz som nasiel týpka co tuto asi jedinu kartu co sa dala zohnat v nasich koncinach mal... tak som sa dohodol s jeho kamosom ze ju vymenim... no plan na vymenu akosi nevysiel a tak som bol nuteny pustit posledne peniaze cca 120,- sk a k tomu asi 2-3 karty... a to sa mi este asi rok smiali v skole kde mi dokonca kamos vravel ze sa mi smeje cela ulica... no ok, ja som vedel svoje a ze ta karta ma svoju hodnotu... k tej som zohnal este par dalsich krasnych holografickych kariet... sice boli dost drahe na tu dobu a moje moznosti...a ta karta este dokonca nabrala na hodnote a navyse som doplnil aj dalsie ine karty...a netrvalo dlho a som sa dostal cez cislo 1000ks tychto všeliakých"diablovych obrazkov".
Mojim naj hracom bol Eric Lindros a Peter Bondra ktory ako vieme v roku 2002 strelil jeden taky neobycajny gol...
No potom prisla stredna a ZVS a praca a dalsie povinnosti kde nebolo casu a prostriedkov na karty.
Tie pekne tiško cakali v albume vo foliach v sacku a v taske poctivo zabalene pod postelou.
Sem tam som ich vybral a popozeral a ked bola moznost v KE dat nieco podpisat tak som to podpisat dal...
A az v septembri prisiel ten spravny cas na karty... videl som clanok na strankach o hokeji ktoreho som stale fanusikom... A ejhla zrazu vidim ze su tu aj akési burzy a zberatelia co maju rovnaku "chorobu" ako ja ... na burzy chodia aj hokejisti - ooo aka parada myslim si... a to som zbadal na druhy den ako sa konala burza v KE...
oj tolka skoda... no nevadi na dalsiu uz pojdem - dohodol som sa sam so sebou
.
Potom som zistil ze je aj forum - tak som tu... a velmi sa tesim ze som medzi vami kazdy den čekujem ci je tu nieco nove kto co nove pridal a ake nove karty kto ma...
Takze som znovu do toho spadol... a zbieram zas...
A teším sa ze sa podarilo dozbierat tie SPxky ... uz len dokoncit goldky...
Neda mi to a kazdy den čekujem co sa da nove este zohnat ci uz Ebay alebo inde... to bude zas nejaka ina diagnoza.
Zbieram Laca Nagya & Petra Bondru a Erika Lindrosa + Poctu legendam + legendy v košickom drese... A teraz mi ucarovali Leaf Invictus kde sa daju zohnat krasne memorabilie...
a tiez sa radim heslom ze radsej karty vymenim ako predam a ked to inak nejde tak si z toho nerobim biznis.
Zbieraniu zdar a kartám zvlášt.
Zbieram karty Ladislava Nagya + HC Košice + karty košických legiend + legendy ČSR